Leestijd: 2 minuten

Zorg voor actie op je LinkedIn profiel

Op je LinkedIn Profiel kun je tot drie verwijzingen naar websites vermelden. Veel mensen kiezen daar voor de standaard ‘My Company’ of ‘My Website’. Dat is een gemiste kans!

Je klikt nu eenmaal sneller op een link als je weet waar die link je naar toe brengt. Bij My Company weet ik dat niet precies. Als er LinkedIn Training Groningen zou staan, dan weet ik dat dus wel precies.

Hoe pas je dit aan? Als je in Edit my Profile bent, klik je op [Edit/Potloodje] achter Websites (onderdeel van contactgegevens). Daar kun je vervolgens tot drie website adressen invullen. Als je Other selecteert in plaats van ‘My Company’ krijg je een extra veld waarin je een eigen omschrijving van je website in kunt vullen. Je hebt hier tot maximaal 30 karakters.

3 websites op je LinkedIn profiel!

LinkedIn biedt je de mogelijkheid om drie van je internet pagina’s te laten zien. Wat me opvalt, is dat veel mensen vaak maar één website noemen. Dat begrijp ik ook wel, want de meeste mensen werken voor één bedrijf, dus noemen ze de website van dat bedrijf. Toch kun je in dat geval ook vast en zeker drie websites/webpagina’s noemen. Of heeft de website van je bedrijf maar één pagina?

Bijvoorbeeld:

1. LinkedIn Training voor ondernemers
2. Twitter Training voor zakelijk gebruik
3. Maak je website optimaal vindbaar

Zo kun je ervoor kiezen om mensen gericht te verwijzen naar belangrijke of relevante subpagina’s van je website.

TIP! Als u ergens anders op LinkedIn (in berichten, reacties, status updates, etc.) een verwijzing naar een website gebruikt, zet daar dan altijd http:// voor. Op die manier wordt de link klikbaar!

Arjan Vos - iVendo Marketing

Arjan is oprichter en eigenaar van iVendo Marketing. Hij is gespecialiseerd in online marketing en online verkoop. Sinds 2002 helpt hij organisaties met het effectief en doelgericht inzetten van de mogelijkheden die internet biedt. Zijn grootste passie is het delen van kennis die mensen inspireren, motiveren en activeren om het maximale uit hun onderneming te halen.

Meer over – Volg Arjan op Twitter: @arjanmvos en Google+

Comments are closed.