Leer pakkende webteksten schrijven

Je schrijft webteksten die optimaal vindbaar zijn in zoekmachines als Google én die je websitebezoekers aanzetten tot de gewenste actie. Een interactieve Schrijven voor het Web training is een 1-op-1 maatwerktraining vol praktische oefeningen en direct toepasbare tips, technieken en inzichten.

Leer webteksten schrijven die optimaal gevonden worden door zoekmachines als Google

Wil je vindbare webteksten leren schrijven en je websitebezoekers aanzetten tot actie? Tijdens de interactieve training Schrijven voor het Web werk je stap-voor-stap aan het verbeteren van je eigen webteksten/ website of die van je werk- of opdrachtgever.

Hoe maak je pakkende webteksten en wat is de juiste opbouw en formulering? Hoe werkt de omgekeerde piramidestructuur? Wat wil je je websitebezoekers vertellen? Hoe schrijf je aantrekkelijke titels en tussenkopjes? Hoe kun je de lezer overtuigen en aanzetten tot actie (inschrijven/ contact opnemen)? Hoe gebruik je lokzinnen die aanzetten verder te lezen?

Commercieel sterke webteksten schrijven

Webteksten moeten binnen enkele seconden de kern raken. Dat vraagt om heldere en bondige taal die de lezer aanzet om verder te lezen. Het resultaat is een grotere conversie en actie van je klant of websitebezoeker. Ook zorgt een goed geschreven webtekst voor een optimale vindbaarheid van je website in zoekmachines als Google.

Het is van belang je doelgroep(en) in je achterhoofd te houden tijdens het schrijven van je webteksten. Voor wie schrijf je je webtekst? Waar zoekt mijn klant naar? Wat is het probleem en/of behoefte van mijn potentiële klant? Welke vragen heeft mijn klant? Welke oplossing heb ik? Welke (klant)voordelen heeft mijn product/ dienst?

Webteksten met maximaal resultaat!

Wil je vindbare en verkopende teksten voor je website leren schrijven? Teksten die optimaal vindbaar zijn voor zoekmachines en die bezoekers aanzetten tot de gewenste actie? Tijdens de training Schrijven voor het WEB krijg je tips, technieken en inzichten om je webteksten doelgericht te maken.

Goede webteksten overtuigen en zetten aan tot actie. De training Schrijven voor het WEB bestaat uit onderwerpen die je helpen overtuigende webteksten te schrijven en bezoekers te verleiden. In de training leer je vindbare webteksten te schrijven, die prettig leesbaar zijn en je bezoekers aanzetten tot de gewenste actie.

Wat leer je tijdens de Schrijven voor het Web training:

 • Doel, doelgroep en boodschap
 • Bezoekers en hun leesgedrag
 • Pagina-indeling en paginaopmaak
 • De structuur van een website
 • Commerciële webteksten schrijven
 • Onlineverkooptechnieken en woordkeuze
 • Bezoekers aanzetten tot de gewenste actie
 • De kracht van het stellen en beantwoorden van vragen
 • Hoe zoekmachines teksten opnemen in de zoekresultaten
 • Lokzinnen die mensen aansporen verder te lezen
 • Structuur webteksten (omgekeerde piramidestructuur)
 • Webteksten optimaliseren voor het scangedrag van lezers
 • Veelzeggende en aantrekkelijke titels en tussenkopjes maken
 • Eenvoudig schrijven van webteksten a.d.h.v. het SLP-model

De Schrijven voor het Web training is voor iedereen die op een inspirerende en interactieve manier vindbare verkopende webteksten wil leren schrijven.

Stap voor stap en met veel praktijkvoorbeelden. De Schrijven voor het Web training wordt gegeven in de taal die je begrijpt, met persoonlijke aandacht en je gaat zelf actief aan de slag. Je neemt plaats achter een computer en leert vindbare en verkopende webteksten te schrijven.

Voor wie is de Schrijven voor het WEB training?

+ Beginnende (web)tekstschrijvers/redacteurs
+ Webdesigners die de rol van tekst op het web willen begrijpen
+ Communicatieadviseurs die de regels op hoofdlijnen willen kennen
+ Ervaren copywriters die vindbare webteksten willen leren schrijven

De Schrijven voor het Web training is een persoonlijke 1-op-1 maatwerk training. Je mag hierbij 1 extra deelnemer gratis meenemen die je helpt met de verdere uitwerking van de opgedane kennis of die afkomstig is van dezelfde organisatie als jij.

Om succesvol deel te nemen aan deze training is geen specifieke voorkennis nodig. Door de praktische opzet kunnen zowel absolute beginners als gevorderden profiteren van deze training.

Ook na de Schrijven voor het Web training helpen wij je graag verder, wij staan voor je klaar wanneer je vragen hebt.

De meeste cursisten gaan na de training, in hun eigen vertrouwde omgeving, pas echt actief aan de slag met het schrijven van webteksten. Op dat moment kunnen er vragen ontstaan, waarvoor je ons (tot vier weken) na de training kunt bellen. Heb je daarna meer ondersteuning nodig dan maken we hiervoor gezamenlijk een plan.

De Schrijven voor het WEB training is een 1-op-1 maatwerk training. Dit betekent veel persoonlijke aandacht en ruimte voor specifieke vragen. Niet achterover leunen en een handleiding meekrijgen maar actief doen en ervaren.

Data en locatie

Datum In Overleg (maatwerk) – Groningen

Data wordt gezamenlijk na aanmelding ingepland.

Investering & trainingsvorm

 • 1-op-1 training (maatwerk): €197,-
  Je eigen sparringpartner, brainstormpartner én privé trainer in één!

Genoemde prijzen op deze pagina zijn exclusief btw.

Onze klanten beoordelen ons met een

op basis van 3674 beoordelingen

9.4