Ontwikkel je eigen kennisplatform waarop jij je kennis online gaat aanbieden

A.d.h.v. een cursusformat leer je om je kennis om te zetten tot een digitaal product / online training. Een interactieve training Digitale Leeromgeving / ELO vol praktische oefeningen en direct toepasbare tips, technieken en inzichten.

online-marketing-training-groningen-ivendo-2

Fysiek kennis delen

Bij fysiek kennis delen denk je al snel aan het geven van bijvoorbeeld trainingen en workshops of het geven van advies. Dit is veelal gebonden aan een bepaalde locatie /werkgebied. Zo hebben de meeste trainers en adviseurs een werkgebied die bijvoorbeeld alleen Noord-Nederland beslaat. Een aanvraag van een klant uit het zuiden van het land is dan ook veelal niet rendabel genoeg om op en neer te reizen.

Heb je al wel eens gedacht aan het (betaald) aanbieden van je kennis maar dan online? Bijvoorbeeld via je eigen website? En dan bedoelen we niet zozeer een blog of een e-book waarmee je kennis deelt. Maar een online kennisproduct die je betaald kunt aanbieden, maar ook als naslagwerk/ verlengstuk van klassikale training / advies kunt inzetten.

Wil jij leren hoe jij je eigen online leeromgeving maakt? En ben je nieuwsgierig hoe je uit het bouwen van een online leeromgeving een nieuw verdienmodel kunt halen?

Voorbeeld inloggen digitale leeromgeving

inloggen-digitale-leeromgeving-2020

Waarom een digitale leeromgeving?

Met de training Digitale Leeromgeving / Online Cursus Maken maak je een eigen online cursus zonder dat je hiervoor technische kennis nodig hebt. Zolang je kennis hebt die je graag wilt delen, kun jij een online cursus opzetten. Het delen van kennis helpt andere mensen zichzelf verder te ontwikkelen, nieuwe kennis te krijgen en meer te leren. Ook wij delen graag onze kennis met jou. Wij leren jou hoe je zelfstandig een online cursus gaat maken, hoe je deze vindbaar maakt in zoekmachines als Google en hoe je je online cursus kunt vermarkten (marketing). Geen uren theorie maar veel praktische opdrachten, methodes en strategieën waarmee je zelf aan de slag gaat.

 • Een kennisplatform waarop jij je kennis online aanbiedt
 • Passief inkomen genereren op basis van je kennis
 • Membership omgeving opzetten om (gefaseerd) kennis te delen
 • Als verlengstuk / naslagwerk van je klassikale training

Wil je jouw kennis online aanbieden?

Bij het online aanbieden van je kennis denk je wellicht al het schrijven van een e-book. Veel mensen zijn van plan een e-book te schrijven maar het komt er nooit van. Veelal blijft het bij het opschrijven van een aantal ideeën. Een e-book schrijven kan dan ook al snel enkele maanden duren. Er is een veel snellere én makkelijkere manier om de kennis die je hebt online aan te bieden. Dit in de vorm van een online kennisproduct in een digitale leeromgeving. Veel mensen kunnen makkelijker in gesproken woorden (audio / video) hun kennis overbrengen dan dit op te schrijven en uit te werken op papier.

In de training Digitale Leeromgeving / ELO maak je (van je eigen website óf een aparte leeromgevingswebsite) een kennisplatform waarop je je kennis online gaat aanbieden. Je hebt hiervoor geen enkele technische kennis nodig. Een cursusformat helpt je de inhoud van je online kennisproduct (als b.v. een online training/ workshop) te bepalen. Door de inzet van Social Media én het schrijven van vindbare verkopende webteksten ga je potentiële klanten naar je online kennisplatform trekken.

Geen uren theorie, maar veel praktische opdrachten, methodes en strategieën waarmee je zelf aan de slag gaat. Samen met iVendo heb ik in een aantal dagen mijn eigen online cursus gemaakt. Ik liep al een tijdje met het idee om de kennis die ik heb om te zetten naar een online cursus en mijn websitebezoekers hier tegen een kleine vergoeding toegang toe te geven.

Moniek de Lange, huiswerkbegeleiding

Wat leer je tijdens de training Digitale leeromgeving / ELO:

 • Een online kennisplatform maken (zonder technische kennis!)
 • Gebruikersaccounts aanmaken (gebruikersnaam / wachtwoord)
 • Cursusformat voor de inhoud/bundeling van je online lessen
 • Het opnemen van instructievideo’s (o.a. schermopnames)
 • Inzetten van audio, video en tekst voor het overbrengen van je kennis
 • Inzetten van slimme doelgerichte online verkoop technieken
 • Vindbare en verkopende webteksten schrijven (o.a. SEO)
 • Ontwikkelen van een quiz, vragen, opdrachten en/of toetsen
 • Het uitreiken van certificaten na een succesvolle afronding
 • (Individueel) communiceren met cursisten (o.a. chat)
 • Koppeling met nieuwsbriefsysteem / autoresponder
 • Ontwikkelen van een geautomatiseerde salesfunnel
 • Integratie van online betaalmogelijkheden als iDeal en Paypal
 • Slim en doelgericht Social Media inzetten volgens de BBA-strategie

De training Digitale leeromgeving / ELO is voor iedereen die op een inspirerende en interactieve manier kennis online wil aanbieden.

Stap voor stap en met veel praktijkvoorbeelden. De training Digitale leeromgeving / ELO wordt gegeven in de taal die je begrijpt, met persoonlijke aandacht en je gaat actief aan de slag.

Om succesvol deel te nemen aan deze training is geen specifieke voorkennis nodig. Door de praktische opzet kunnen zowel absolute beginners als gevorderden profiteren van deze training.

Ook na de training Digitale leeromgeving / ELO helpen wij je graag verder, wij staan voor je klaar wanneer je vragen hebt.

De meeste cursisten gaan na de training, in hun eigen vertrouwde omgeving, pas echt actief aan de slag met hun digitale leeromgeving / ELO. Op dat moment kunnen er vragen ontstaan, waarvoor je ons (tot acht weken) na de training kunt bellen. Heb je daarna meer ondersteuning nodig dan maken we hiervoor gezamenlijk een plan.

De training Digitale leeromgeving / ELO is een persoonlijke 1-op-1 maatwerktraining. Dit betekent veel persoonlijke aandacht en ruimte voor je specifieke vragen. Niet achterover leunen en een handleiding meekrijgen maar actief doen en ervaren.

Data en locatie

Datum In Overleg (maatwerk)
GRATIS INTAKEGESPREK

Maak je keuze in het aanmeldformulier.

Investering & trainingsvorm

 • 1-op-1 training (maatwerk): €997,-
  Je eigen sparringpartner, brainstormpartner én privé trainer in één!

Genoemde prijzen op deze pagina zijn exclusief btw.

Onze klanten beoordelen ons met een

op basis van 3674 beoordelingen

9.4