Van online bezoekers betalende klanten maken

Leer met het schrijven van SEO-webteksten je website/ webshop optimaal vindbaar te laten zijn in zoekmachines als Google en zet bezoekers aan tot actie. Een interactieve Content Marketing training vol praktische oefeningen en direct toepasbare tips, technieken en inzichten.

Wat betekent Content Marketing voor de vindbaarheid van je website?

Het schrijven van goede webteksten en daarmee het vindbaar maken van je website is belangrijk voor het succes van je website/webshop. Het is belangrijk zoekwoorden te gebruiken die potentiële klanten gebruiken in zoekmachines om te zoeken naar jouw oplossing.

Met 10+ jaar ervaring in de praktijk weten wij precies wat wel en wat niet werkt als het gaat om het behalen van hoge posities in de zoekresultaten van zoekmachines als Google. We hebben websites zien verdwijnen uit de zoekresultaten omdat de verkeerde SEO-technieken gebruikt werden. Maar we hebben ook websites gezien waarvan het aantal websitebezoekers enorm groeide door gebruik van de juiste Content Marketing/ SEO-technieken.

Scoren in Google met je content

Iedereen is op zoek naar informatie. Het verstrekken van die informatie – met de juiste zoekwoorden op de juiste plek in de tekst – geeft je dan ook de mogelijkheid om je website en daarmee jouw producten en diensten optimaal vindbaar te maken voor potentiële klanten binnen zoekmachines als Google.

Content Marketing is het schrijven van waardevolle webteksten en blogartikelen over een onderwerp (zoekwoord) waar jij veel vanaf weet en waar jouw doelgroep naar zoekt in zoekmachines als Google. Onder begeleiding ga je aan de slag met het creëren van relevante content. Hierbij ontdek je de trends op het gebied van Content Marketing, weet je op welke zoekwoorden jouw potentiële klanten zoeken, leer je vindbare webteksten schrijven en maak je kennis met de basisprincipes van storytelling.

Wat leer je tijdens de Content Marketing training:

(combinatietraining Zoekmachine Marketing en Schrijven voor het WEB)

 • De beste SEO-technieken anno 2023/2024 om hoger in Google te scoren
 • De structuur van een website en webpagina
 • Relatie tussen SEO en content marketing
 • Commerciële vindbare webteksten schrijven
 • Website/ webshop indeling voor hoge zoekposities
 • Bezoekers aanzetten tot de gewenste actie
 • De kracht van het stellen en beantwoorden van vragen
 • Content Creatie; 50+ ideeën voor webteksten/ (blog)artikelen
 • Zoekwoordanalyse; bepalen welke zoekwoord-combinaties waardevol zijn
 • Concurrentieanalyse; waarom staat een concurrent bovenaan in Google
 • Webteksten optimaliseren voor het scangedrag van lezers
 • Veelzeggende en aantrekkelijke titels en tussenkopjes maken
 • Eenvoudig schrijven van webteksten a.d.h.v. het SLP-model
 • Veel praktische tips voor de verbetering van je eigen website / webshop

De Content Marketing training is voor iedereen die meer resultaat uit zijn of haar website én webteksten wil halen

Stap voor stap en met veel praktijkvoorbeelden. De Content Marketing training wordt gegeven in de taal die je begrijpt, met persoonlijke aandacht en je gaat actief aan de slag. De Content Marketing training geeft je de handvatten en de technieken om je website én je webteksten te optimaliseren voor een optimale vindbaarheid in zoekmachines en zet bezoekers aan tot actie.

De Content Marketing training is een persoonlijke 1-op-1 maatwerk training. Je mag hierbij 1 extra deelnemer gratis meenemen die je helpt met de verdere uitwerking van de opgedane kennis of die afkomstig is van dezelfde organisatie als jij.

Om succesvol deel te nemen aan deze training is geen specifieke voorkennis nodig. Door de praktische opzet kunnen zowel absolute beginners als gevorderden profiteren van deze training.

Ook na de Content Marketing training helpen wij je graag verder, wij staan voor je klaar wanneer je vragen hebt.

De meeste cursisten gaan na de training, in hun eigen vertrouwde omgeving, pas echt actief aan de slag met het schrijven van webteksten en het vindbaar maken van hun website / webshop. Op dat moment kunnen er vragen ontstaan, waarvoor je ons (tot vier weken) na de training kunt bellen. Heb je daarna meer ondersteuning nodig dan maken we hiervoor gezamenlijk een plan.

De Content Marketing training is een 1-op-1 maatwerk training. Dit betekent veel persoonlijke aandacht en ruimte voor specifieke vragen. Niet achterover leunen en een handleiding meekrijgen maar actief doen en ervaren.

Data en locatie

Datum In Overleg (maatwerk) – Groningen

Data wordt gezamenlijk na aanmelding ingepland.

Investering & trainingsvorm

 • 1-op-1 training (maatwerk): €297,-
  Je eigen sparringpartner, brainstormpartner én privé trainer in één!

Genoemde prijzen op deze pagina zijn exclusief btw.

Onze klanten beoordelen ons met een

op basis van 3674 beoordelingen

9.4