Leer optimaal gebruik te maken van Google Analytics 4 (GA4 training)

Leer hoe je je website of webshop kunt optimaliseren en beter kunt laten aansluiten bij de wensen en verwachtingen van je webbezoekers. Een interactieve Google Analytics 4 training vol praktische oefeningen en direct toepasbare tips, technieken en inzichten.

online-marketing-training-groningen-ivendo-2

Je website optimaliseren met behulp van Google Analytics 4 (GA4 training)

Heb je je wel eens afgevraagd waarom bezoekers je website/ webshop weer verlaten zonder iets te kopen of zich in te schrijven? Als bedrijf wil je graag zoveel mogelijk weten over je webbezoekers. Waar komen je bezoekers vandaan? Komen ze rechtstreeks op je website/ webshop? Of wellicht via een andere weg? Bijvoorbeeld via Social Media. Welke pagina wordt het minst/ meest bekeken? Maar wat betekenen deze cijfers en hoe vertaal je deze naar een hogere conversie / een verbetering van je website/ webshop en/of online campagnes.

Door de inzet van Google Analytics 4 (GA4) en daarbij het monitoren van bezoekersgedrag, kun je je website/webshop optimaliseren en beter laten aansluiten bij de wensen en de verwachtingen van haar bezoekers. En dat is waardevol!

Waarom Google Analytics 4 (GA4)?

 • Inzicht in de verkeersbronnen; hoe komen bezoekers op je website/ webshop? Via een zoekmachine als Google, een advertentie, een e-mail, een link op een andere website, of via Social Media? Als je meer weet over de verkeersbronnen, krijg je een beter inzicht in het effect van je SEO- en marketingactiviteiten.
 • Inzicht in de bezoekersprofielen; uit welk landen komen bezoekers, hoeveel nieuwe/ terugkerende bezoekers komen er op mijn website/ webshop en hoe vaak komen ze terug? Je kunt deze gegevens gebruiken om doelgerichte marketingactiviteiten te ondernemen, waarmee je jouw doelgroep nog beter bereikt.
 • Zoekwoordrapportage; ontdek op welke zoekwoorden nieuwe en terugkerende bezoekers je hebben gevonden in zoekmachines als Google. Ideaal om te weten hoe zoekwoorden scoren. Deze informatie kan je gebruiken om je website/ webshop nog beter te optimaliseren en de zoekwoorden aan te passen. Of juist rondom deze zoekwoorden waardevolle content te creëren.

Wat leer je tijdens de Google Analytics 4 (GA4) training:

 • Kernbegrippen van webanalytics
 • Doelstellingen en prestatie-indicatoren
 • Inzicht in klikpaden en bezoekersstromen
 • Inrichten rapportages en je persoonlijke dashboard
 • Het interpreteren en het analyseren van de webstatistieken
 • Effectief inzetten van o.a. filters, profielen, doelen en segmenten
 • A.d.h.v. de webstatistieken je website verbeteren/ optimaliseren

De Google Analytics training 4 (GA4) is voor iedereen die op een inspirerende en interactieve manier de zakelijke mogelijkheden van Google Analytics 4 (GA4) wil ontdekken.

Stap voor stap en met veel praktijkvoorbeelden. De Google Analytics 4 (GA4) training wordt gegeven in de taal die je begrijpt, met persoonlijke aandacht en je gaat zelf actief aan de slag. Deze Google Analytics training (GA4) 4 is voor een ieder die geïnteresseerd is in het (surf)gedrag van webbezoekers en deze gegevens wil gebruiken om de kwaliteit en het resultaat van de website/ webshop en online campagnes te verbeteren/optimaliseren.

De Google Analytics 4 (GA4) training is een persoonlijke 1-op-1 maatwerk training. Je mag hierbij 1 extra deelnemer gratis meenemen die je helpt met de verdere uitwerking van de opgedane kennis of die afkomstig is van dezelfde organisatie als jij.

Om succesvol deel te nemen aan deze training is geen specifieke voorkennis nodig. Door de praktische opzet kunnen zowel absolute beginners als gevorderden profiteren van deze training.

Ook na de Google Analytics 4 (GA4) training helpen wij je graag verder, wij staan voor je klaar wanneer je vragen hebt.

De meeste cursisten gaan na de training, in hun eigen vertrouwde omgeving, pas echt actief aan de slag met Google Analytics 4 (GA4) en het verbeteren van hun website of webshop. Op dat moment kunnen er vragen ontstaan, waarvoor je ons (tot vier weken) na de training kunt bellen. Heb je daarna meer ondersteuning nodig dan maken we hiervoor gezamenlijk een plan.

De Google Analytics 4 (GA4) training is een persoonlijke 1-op-1 maatwerktraining. Dit betekent veel persoonlijke aandacht en ruimte voor je specifieke vragen. Niet achterover leunen en een handleiding meekrijgen maar actief doen en ervaren.

Data en locatie

Datum In Overleg (maatwerk) – Groningen

Maak je keuze in het aanmeldformulier.

Investering & trainingsvorm

 • 1-op-1 training (maatwerk): €297,-
  Je eigen sparringpartner, brainstormpartner én privé trainer in één!

Genoemde prijzen op deze pagina zijn exclusief btw.

Onze klanten beoordelen ons met een

op basis van 3674 beoordelingen

9.4