blogivendo-online-marketing-blog
Leestijd: 4 minuten

Een grote meerderheid van de consumenten geeft aan dat zij via Google Reviews de beoordelingen van een bedrijf controleren en op basis daarvan wel of geen aankoop doen/ klant worden. Het is daarom belangrijk om positieve reviews via Google te verzamelen omdat deze in je Google Mijn Bedrijf (Google Zoeken en Google Maps) weergegeven worden.

Wat is Google Mijn Bedrijf en wat zijn Google Reviews?

Uit onderzoek blijkt dat merendeel van de respondenten de online reviews lezen van bedrijven en deze online reviews ook echt vertrouwen. Positieve reviews kan dus het verschil maken of een nieuwe klant voor jou kiest of voor de concurrent. Een online review heeft hetzelfde effect heeft als mond-tot-mondreclame.

Voor ieder bedrijf is het belangrijk om online optimaal zichtbaar te zijn. Verder is het voor ieder bedrijf belangrijk om positieve reviews/aanbevelingen te verzamelen. Beide helpen je namelijk om nieuwe klanten te werven. Daarin speelt je ‘Google Mijn Bedrijf’-profiel een belangrijke rol. Hoe zorg je nu voor die reviews op Google? En wat is Google Mijn Bedrijf?

Google Mijn Bedrijf vergroot de klantbetrokkenheid op Google! Google Mijn Bedrijf is een gratis service van Google waarmee je invloed kunt uitoefenen op de online zichtbaarheid van jouw bedrijf binnen Google Zoeken (Google Search) en Google Maps. Een groot voordeel van een goed en volledig bedrijfsprofiel op Google Mijn Bedrijf is dat je beter én makkelijker bereikbaar bent voor je klanten. Klanten hoeven voor het vinden van bijvoorbeeld jouw telefoonnummer en/of openingstijden niet eerst jouw website of webshop te bezoeken en door te spitten. Deze (bedrijfs)gegevens zijn namelijk direct zichtbaar in de zoekresultaten. Ook is in deze ‘Google Mijn Bedrijf’-vertoning de reviews van jouw bedrijf zichtbaar in de vorm van een aantal sterren en een score. Door hier op te klikken kan men de Google Reviews van jouw bedrijf lezen. Hoe meer positieve / hoog gewaardeerde Google Reviews hoe beter de positie van je bedrijf is in de lokale zoekresultaten.!
google-mijn-bedrijf

Stuur bezoekers rechtstreeks naar Google Reviews

Het aantal Google Reviews en de score worden meegenomen bij de rangschikking van lokale zoekresultaten. Hoe meer positieve / hoog gewaardeerde Google Reviews, hoe beter de positie van een bedrijf is in de lokale zoekresultaten. Het is alleen lastig om een klant hier naartoe te sturen omdat er meerdere stappen nodig zijn om een Google Review te plaatsen. Je kunt echter een link genereren waarmee je bezoekers direct een Google Review kunt laten schrijven.

Een link maken die klanten kunnen aanklikken om direct een Google Review te schrijven

  1. Met de PlaceID Lookup Tool van Google kan je de PlaceID van jouw locatie opzoeken.
  2. Geef je bedrijfsnaam op bovenaan de kaart.
  3. Kopieer vervolgens de PlaceID achter de volgende URL: https://search.google.com/local/writereview?placeid=(vul hier je PlaceID in). In ons geval zou de link worden: https://search.google.com/local/writereview?placeid=ChIJH7QCKsrSyUcRi4vbzKyiAhE
  4. Iedereen (met een Google account) kan met een dergelijke link rechtstreeks een Google Review achterlaten op jouw Google Mijn Bedrijf (Google Zoeken en Google Maps) vermelding.

Vraag actief om een Google Review

Gebruik Google Reviews en vraag je klanten om een positief bericht over je product/dienst te plaatsen. Met een dergelijke link zoals hierboven kun je je klanten uitnodigen voor het schrijven van een Google Review. Maak het onderdeel van je werkzaamheden. Bijvoorbeeld drie of vier dagen na het leveren van het product of dienst.

Beste Alexander,

Afgelopen dinsdag heb je de 1-daagse Content Marketing training bij ons gevolgd. We hopen dat je verder kunt met de tips en technieken die wij je hebben gegeven. Heb je vragen, kom je ergens niet uit of wil je dat we met je meedenken over een bepaald onderwerp, neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag.!

Zou je voor ons een review willen schrijven? Dit kan door een review te plaatsen op onze Google-bedrijfsvermelding d.m.v. Google Reviews. Het plaatsen van een review kan met deze link en kost je hooguit twee tot drie minuten. Voel je niet verplicht.. maar we zouden het erg waarderen.!

We merken dat reviews met tekst sneller en vaker worden geplaatst dan reviews met alleen maar een aantal sterren. Vaak heeft dit te maken met de filters die Google gebruikt om fraude te voorkomen. Google doet er namelijk alles aan om de kwaliteit en de betrouwbaarheid van de reviews zo hoog mogelijk te houden. Schrijf je er ook een (kort) tekstje erbij? Alvast heel erg bedankt.

Fijne dag en alvast een goed weekend.

Arjan Vos
iVendo Marketing

arjan-vos-ivendo-marketing-groningen-2020

Arjan is oprichter en eigenaar van iVendo Marketing. Hij is gespecialiseerd in online marketing en online verkoop. Sinds 2002 helpt hij organisaties met het effectief en doelgericht inzetten van de mogelijkheden die internet biedt. Zijn grootste passie is het delen van kennis die mensen inspireren, motiveren en activeren om het maximale uit hun onderneming te halen.

Comments are closed.