Leestijd: 7 minuten

Managed WordPress Hosting. Wat is het precies? Wat zijn de voordelen en wat is er anders dan bij ‘normale’ hosting? En zijn er ook nadelen? Het principe van Managed WordPress hosting is dat jij je volledig inhoudelijk op je WordPress website/ webshop (en business) kunt richten en je geen zorgen hoeft te maken over de technische zaken/ werkzaamheden achter je WordPress website / webshop. WordPress Managed Hosting is Snelheid, Gemak, Veiligheid en Premium Service & Ondersteuning.

Naast het ontwikkelen van websites, webshops en webapplicaties biedt iVendo Marketing Groningen de mogelijkheid om je website / webshop / webapplicatie te hosten (exclusief voor haar klanten) op één van de vele krachtige webservers welke worden beheerd door ervaren netwerkbeheerders. Maar wat is Hosting? Webhosting is simpel gezegd het huren van webruimte op een webserver waarop de bestanden staat die jouw website of webshop vormen. Een webserver is een computer die 24/7 in verbinding staat met het internet en in een datacenter staat die daar speciaal voor is ingericht. De webserver maakt het dus mogelijk voor bezoekers om je website / webshop te bekijken.

Wat is ‘normale’ WordPress Hosting’?

Wat is ‘normale’ WordPress Hosting? Voor de meeste websites en webshops met enkele tien,- tot honderdtallen bezoekers per dag is dat een zogeheten Shared WordPress Hosting. Shared WordPress Hosting betekent dat je website, webshop of webapplicatie draait op een webserver met andere websites en webshops van andere klanten. Letterlijk gezegd; je deelt de hosting/ webserver. Overigens zijn onze Shared WordPress Hosting webservers ook ‘Managed’ maar dan in de zin dat wij – de hostingprovider – alleen de updates van de webserver doen en niet het onderhouden van jouw WordPress website of webshop.

Maar wat is nu Managed WordPress Hosting?

Managed WordPress Hosting aanbieders onderscheiden zich in het algemeen op vier onderdelen t.o.v. van algemene (WordPress) Hosting: Snelheid, Gemak, Veiligheid en Service & Ondersteuning. Om deze vier onderdelen continu te verbeteren / te optimaliseren moeten er – naast werkzaamheden aan de webserver  – (vaak) maatregelen in en om WordPress zelf genomen worden. Kortom: het technische gedeelte van jouw website, webshop of webapplicatie nemen wij je uit handen.

Snelheid
Een snelle website/ webshop leidt tot een hogere conversie (gewenste actie) en hogere posities in de zoekresultaten van zoekmachines als Google. Wij als Managed WordPress Hosting provider zetten diverse technieken en software in om je website, webshop en/of webapplicatie sneller te krijgen. Meestal zijn er één of meerdere vormen van zogeheten caching beschikbaar. Caching is in de basis het snel(ler) tonen van (web)documenten, zoals webpagina’s, afbeeldingen en andere soorten webmultimedia, om serververtraging te verminderen en je website/webshop snel aan je bezoekers te tonen. Daarnaast is het meestal zo dat je bij Managed WordPress Hosting meer resources (geheugen, cpu, cores) voor je website/webshop ter beschikking hebt. Voor een optimale snelheid werken wij met speciale software op de websites/ webshops/ webapplicaties én op onze webservers.

Gemak
Het onderhouden van een website, webshop en/of webapplicatie kost tijd en vereist precisie en planning. Daarbij is het onderhouden – en daarmee het up-to-date houden van WordPress en plug-ins – belangrijk om een optimale snelheid en beveiliging van je website / webshop te kunnen waarborgen. Met het afnemen van Managed WordPress Hosting maak je het je zelf makkelijk(er). Werkzaamheden zoals automatische en/of periodieke updates, (dagelijks – tot meerdere keren per dag) back-ups, en beveiliging worden door ons d.m.v. Managed WordPress Hosting je uit handen genomen.

Veiligheid
Misschien wel de belangrijkste veiligheidsfactor voor WordPress is het up-to-date houden van WordPress, plug-ins (functionaliteiten) en thema’s. Denk hierbij aan sterk wachtwoord-beleid, een SSL-beveiligingscertificaat / hangslotje in de adresbalk en updates. Meerdere keren per week worden er automatisch – en deels handmatig – updates uitgevoerd aan de websites, webshops en webapplicaties van onze klanten alsmede aan onze webservers. Daarnaast scannen onze systemen automatisch op zogeheten malware, infecties en virussen om vroegtijdig te kunnen ingrijpen. Voor een optimale beveiliging werken wij met speciale software op de websites/ webshops/ webapplicaties en op onze webservers welke worden beheerd door ervaren netwerkbeheerders

Service / Ondersteuning
Omdat wij als Managed WordPress Hosting Provider alleen WordPress websites, webshops en webapplicaties hosten zijn wij in staat je op alle fronten te helpen. Premium Support noemen we dat; zowel technisch als inhoudelijk. Ook het installeren, configureren en integreren van een nieuwe plug-in (functionaliteit) en thema kun je aan ons overlaten. Daarbij leggen we graag uit hoe de plug-in / thema werkt en maken waar nodig de nodige aanpassingen aan je website / plug-in / thema om deze te laten aansluiten bij je huisstijl. WordPress biedt duizenden plug-ins. Wij adviseren graag welke plug-in aansluit bij jouw wensen en verwachtingen. Wij weten welke plug-ins slechte invloed hebben op performance of juist heel handig zijn voor je website / webshop. Daarnaast kun je gebruik maken van enkele zogeheten WordPress Premium Plug-ins (betaalde plug-ins) waar wij een licentie voor hebben. Gemiddeld krijg je bij onze Managed Hosting abonnementen voor ruim 500 euro aan WordPress Premium Plug-ins.

Het principe van Managed WordPress hosting is dat jij je volledig inhoudelijk op je WordPress website/ webshop (en business) kunt richten en je geen zorgen hoeft te maken over de technische zaken / werkzaamheden achter je WordPress website / webshop. WordPress Managed Hosting: Snelheid, Gemak, Veiligheid en Premium Service & Ondersteuning.

Zijn er dan geen nadelen aan WordPress Managed Hosting?

Bovenstaande zijn een aantal voordelen van Managed WordPress Hosting, maar zijn er ook nadelen? En zijn ze eigenlijk wel nadelen te noemen?

Je geeft alle controle weg
Aangezien wij alle technische zaken regelen heb je hier zelf weinig tot geen invloed op. Dit is natuurlijk de bedoeling aangezien het “Managed” is, maar wanneer je het leuk vind om zelf ook bezig te zijn met de technische kant is dit wellicht niet handig. In overleg (wie doet wat) is er veel mogelijk wanneer we hier duidelijke afspraken over maken.

Beperkt tot WordPress
De webservers waar je website/ webshop opstaat is helemaal ingericht voor WordPress. Er worden verder dan ook geen andere websites, webshops en webapplicaties op gedraaid dan WordPress. Wil je een ander soort website, webshop of webapplicaties draaien, dan is de webserver hier niet op ingericht. Dit hoeft niet zozeer een probleem te zijn, in overleg en samenwerking met onze partners is veel mogelijk.

Niet alle plug–ins / thema’s zijn toegestaan
Als Managed WordPress Hosting Provider staan wij niet alle WordPress plug-ins/ thema’s toe. De reden hiervan is dat bepaalde WordPress plug-ins / thema’s de performance van je website/ webshop sterk beïnvloeden. Zelfs die van de gehele webserver. Dit hoeft niet zozeer een probleem te zijn, tenzij je echt gebruik wilt maken van een plug-in/ thema die ‘geblokkeerd’ is. Dan adviseren wij je graag en helpen je verder. Of we programmeren de gewenste functionaliteit geheel voor jou op maat.

Het kost meer geld
Managed WordPress Hosting kost meer dan ‘normale’ shared Hosting. Door bovenstaande voordelen – werkzaamheden – snap je waarschijnlijk wel waarom de prijs duurder is.

Managed WordPress hosting

Managed WordPress hosting heeft veel voordelen en veel (meer)waarde te bieden. Het is echter niet een hostingpakket dat voor iedereen noodzakelijk is. Wanneer je een enkel een (reis)blog wilt maken, dan heb je Managed WordPress hosting niet direct nodig. Normale WordPress hosting is een stuk voordeliger en werkt ook prima. Echter ben je hiermee je zelf verantwoordelijk voor o.a. de beveiliging, snelheid, updates en alle andere technische zaken. Heb je een bedrijf of heb je een website / webshop met dagelijks veel bezoekers en is je website / webshop voor jou een belangrijke bron van inkomsten, kies dan zeker voor Managed WordPress Hosting. Ook wanneer je geen technische kennis hebt kan het een probleem worden als je website / webshop steeds groter wordt. Uiteindelijk groei je uit je ‘normale’ hostingpakket. Je kunt iemand inhuren die alles voor je gaat regelen of je kiest voor Managed WordPress Hosting.

Waarom iVendo Marketing Groningen?

Als je van je online werkzaamheden een succes wil maken moet je je met heel veel zaken tegelijk bezighouden: van (online) marketing, hosting, sociale media, vindbaarheid in zoekmachines als Google, landingspagina’s/ verkooppagina’s, online betalingen, online adverteren tot de creatie van aantrekkelijke content. iVendo Marketing Groningen is een full-service Online Marketing Bureau met een brede ervaring op het gebied van marketing in het algemeen en online marketing en webconversie in het bijzonder.

Wij helpen – sinds 2008 – organisaties bij het realiseren van WordPress websites, WordPress Woocommerce webshops, Webapplicaties en het verzorgen van online marketing trainingen. Wij dragen zorg voor het grafisch ontwerp, ontwikkeling, techniek, hosting én promotie van de website / webshop, zodat de klant altijd één aanspreekpunt heeft. Door onze marketinggerichte insteek weten wij hoe een doelgerichte website / webshop kan bijdragen aan het behalen van bedrijfsdoelstellingen. Als full-service internetpartner kiezen wij voor een proactieve samenwerking en bieden we graag Premium Service & Ondersteuning. Ook na de oplevering van de website / webshop / webapplicatie blijven wij graag in beeld. Het iVendo Marketing team bestaat uit gecertificeerde iVendo Marketing Partners, ervaren trainers die trainingen geven op het gebied van Social Media, Online Marketing en Online Verkoop. Daarnaast bestaat het team uit WordPress Website / Woocommerce Webshop webdesigners en webprogrammeurs.

arjan-vos-ivendo-marketing-groningen-2020

Arjan is oprichter en eigenaar van iVendo Marketing. Hij is gespecialiseerd in online marketing en online verkoop. Sinds 2002 helpt hij organisaties met het effectief en doelgericht inzetten van de mogelijkheden die internet biedt. Zijn grootste passie is het delen van kennis die mensen inspireren, motiveren en activeren om het maximale uit hun onderneming te halen.

Comments are closed.