Leestijd: 4 minuten

Betere zichtbaarheid door gebruik Gravatar

Je hebt ze vast zelf wel eens gezien: het grijze poppetje bij het reageren op een blogartikel. We noemen dit ook wel een gravatar. Alleen in dit geval het gebrek aan een Gravatar. Kies voor een optimale zichtbaarheid op het internet en maak je persoonlijke Gravatar aan. Het is GRATIS!

Hoe werkt Gravatar Een Gravatar (Globally Recognized Avatar) is een foto van jezelf die gekoppeld is aan je e-mailadres. Bij de meeste sites waar je commentaar kunt achterlaten, moet je ook een e-mailadres opgeven. Hierdoor staat er, wanneer je reageert op bijvoorbeeld een blogartikel, altijd een foto bij je reactie. Het maakt niet uit waar ter wereld.

Gravatar aanmaken

Je maakt een account aan op http://nl.gravatar.com/ op basis van je e-mailadres. Met dit account kun je een foto (avatar) uploaden. Op de website van Gravatar worden de avatars bewaard. Als je nu met jouw e-mailadres een reactie plaatst op een blogartikel, wordt je gravatar automatisch getoond. Zo kan iedereen zien wie jij bent. Dit moet de website waarop je de reactie achterlaat wel ondersteunen.

Stap 1.  Ga naar http://nl.gravatar.com/

Stap 2. Klik op de button “Create your own Gravatar” om je te registeren.

Je ziet dan een inlogvenster wat vraagt om jouw WordPress.com account informatie. Als jij al zo’n account hebt, kun je inloggen met jouw informatie.

WordPress? Daar maak je toch een blog of website mee? Dat kan zeker. Kijk maar eens op iVendo Webontwikkeling, maar je kunt op WordPress ook enkel een account aanmaken voor het onder andere het gebruik van een gravatar. Bij het aanmaken van een account op http://nl.gravatar.com maak je dus niet een blog of een website aan, slechts een GRATIS WordPress account.

Stap 3. Vul de gevraagde gegevens in.

gravatar aanmaken

Klik vervolgens op ‘Sign Up’.

Stap 4. Er is een bevestigingsmail verstuurd naar het opgegeven e-mailadres.
Ga naar je Postvak In en klik in deze mail op de bevestiginsglink ‘Activate Account’.

Stap 5. Er wordt een pagina geopend in je internetbrowser, waarin jouw aanmelding bevestigd wordt.

gravatar aanmelding bevestigd

Stap 6.  Klik op de knop ‘Sign in to Gravatar’.

Stap 7. Om een avatar (afbeeldingen van jezelf) te uploaden klik je op de tekst ‘Add one by clicking here!’. Geef vervolgens aan waar je afbeelding vandaan wilt halen. Dit kan zijn van je computer (harde schijf), van het internet (via een url) of een eerder geplaatste afbeelding.

gravatar uploaden

Wellicht heb je een foto op je computer staan, dan kies je optie 1: ‘My computer’s hard drive’. Maar misschien wil je wel de foto van je LinkedIn, Twitter of Facebook profiel gebruiken, dat kan. Kies dan voor de optie 2 ‘An image on the internet’.

Er wordt dan gevraagd om de URL van de afbeelding. Waar kun je deze vinden? Ga naar bijvoorbeeld je Facebook profiel. Klik met de rechtermuisknop op je afbeelding. Kies vervolgens voor ‘afbeedlingslocatie kopieren’ en plak deze in het scherm van gravatar waar je wordt gevraagd om de URL van de afbeelding.

gravatar afbeelding van facebook

Stap 8.  Op de volgende pagina maak je je gravatar in de juiste afmetingen.

gravatar-afmetingen

Ook kun je hier een bepaalde uitsnede van de foto aangeven.
Bijvoorbeeld alleen van je gezicht. Hiervoor maak je met de muis een selectie.

gravatar afmetingen uitsnede

Uitsnede bepaald? Klik op ‘Crop and Finish’,

Elke gravatar afbeelding krijgt een soort kijkwijzer mee. Dit kun je op de volgende pagina instellen. Website eigenaren / blogeigenaren kunnen bepalen of zij bepaalde gravatars wel of niet willen laten zien.

Stap 9.  Kies de juiste kijkwijzer. Een gravatar zoals in stap 8 valt in de categorie G.

Stap 10. Klik op het tabje ‘My profile’ en vul de gegevens in bij ‘Name and Details’.

Je gravatar, gekoppeld aan je e-mailadres, is nu aangemaakt.
Probeer het maar eens uit door hieronder een reactie achter te laten.

Een extra e-mailadres

Wellicht heb je meerdere e-mailadressen en wil je die allemaal dezelfde gravatar laten hebben. Dat kan. Voeg om dit in te stellen een e-mail adres toe in Gravatar. Klik hiervoor op ‘My Gravatars’ en vervolgens op “add a new email” dat blauw is aangegeven.

Vul je e-mailadres in en klik op “Add”. Je krijgt op dat e-mailadres wederom een e-mail waarin je het e-mailadres moet bevestigen. Als je deze e-mail niet kunt vinden, kijk dan in je SPAM e-mail box. Klik op de bevestigingslink en je komt op je overzichtspagina waar nu het zojuist toegevoegde e-mailadres staat. Klik op de regel van de zojuist toegevoegde e-mailadres en daarna op de afbeelding onderaan dat je wilt koppelen.

Succes!

Laat je hieronder een reactie achter met je gravatar?

Fijne dag,

Arjan Vos.

Arjan Vos - iVendo Marketing

Arjan is oprichter en eigenaar van iVendo Marketing. Hij is gespecialiseerd in online marketing en online verkoop. Sinds 2002 helpt hij organisaties met het effectief en doelgericht inzetten van de mogelijkheden die internet biedt. Zijn grootste passie is het delen van kennis die mensen inspireren, motiveren en activeren om het maximale uit hun onderneming te halen.

Meer over – Volg Arjan op Twitter: @arjanmvos en Google+

3 Comments

  1. Anouk schreef:

    mijn gravatar testen!

  2. MTummers schreef:

    FF Testen…

  3. silvano Rojnik schreef:

    het is gelukt