UWV: 45-plusser moet Solliciteren via LinkedIn

Leestijd: 2 minuten

LinkedIn inzetten op zoek naar een baan

Werkzoekende 45-plussers krijgen deze week extra aandacht van UWV Werkbedrijf. In een actieweek staat het vinden van een baan via sociale netwerken centraal.

Bijna de helft van de 490.000 bij UWV ingeschreven werkzoekenden is 45 jaar of ouder. Ongeveer 8 procent van de beroepsbevolking van 45 jaar en ouder is werkzoekend. Onder 55-plussers is dit percentage 10 procent.

Jezelf leren verkopen

Ondanks de voorzichtig aantrekkende arbeidsmarkt en de ophanden zijnde personeelstekorten door de vergrijzing, blijft de groep werkzoekende 45-plussers vaak buiten beeld bij werkgevers. Ruim zes op de tien is langer dan een jaar op zoek naar werk, de helft is laagopgeleid.

Veel 45-plussers verliezen hun baan na een lang dienstverband. Ze moeten volgens het UWV Werkbedrijf opnieuw leren zichzelf te verkopen op een arbeidsmarkt die veranderd is. Dit vergt nieuwe vaardigheden, zoals het kunnen gebruiken van sociale media, het leren netwerken of het maken van een competentieprofiel.

Actieweek 45-plus

UWV Werkbedrijf wil op deze ontwikkelingen inspelen door tijdens de Actieweek 45-plus de nadruk te leggen op het ontwikkelen van deze kwaliteiten. Zo zijn er workshops solliciteren via LinkedIn en netwerkbijeenkomsten op diverse Werkpleinen in het land.

Ook zijn er `speeddates` met werkgevers en kunnen werkzoekenden hun competenties laten testen en een CV of sollicitatiebrief ‘nieuwe stijl’ leren opstellen.

Arjan Vos - iVendo Marketing

Arjan is oprichter en eigenaar van iVendo Marketing. Hij is gespecialiseerd in online marketing en online verkoop. Sinds 2002 helpt hij organisaties met het effectief en doelgericht inzetten van de mogelijkheden die internet biedt. Zijn grootste passie is het delen van kennis die mensen inspireren, motiveren en activeren om het maximale uit hun onderneming te halen.

Meer over – Volg Arjan op Twitter: @arjanmvos en Google+

Comments are closed.