Leestijd: 2 minuten

Heb je je eigen LinkedIn Public Profile URL al geclaimd?

Is er iemand op LinkedIn die exact dezelfde naam heeft als u, dan geldt ‘wie het eerst komt, die het eerst maalt‘. Wees er dus snel bij! En claim je LinkedIn Public Profile URL.Standaard ziet je publieke profiel URL er vaak ongeveer zo uit: http://nl.linkedin.com/pub/arjan-m-vos/52/a11/55b/

Dit zijn niet het soort van hyperlinks die je graag in je e-mailhandtekening of op je visitekaartje wilt terugzien. Want dit zijn wel de twee plaatsen waar je goed je LinkedIn Public Profile URL kunt noemen. Op deze manier werk je namelijk passief aan het vergroten van je LinkedIn netwerk.

Je kunt deze LinkedIn Public Profile URL dan ook heel makkelijk aanpassen naar bijvoorbeeld: http://nl.linkedin.com/in/arjanmvos

Door een persoonlijke LinkedIn URL wordt u ook beter op uw naam in zoekmachines gevonden én kan iemand rechtstreeks op je LinkedIn profiel terecht komen zonder eerst de zoekfunctie van LinkedIn te gebruiken.

Hoe pas je deze persoonlijke LinkedIn Public Profile URL nu aan?

1. Ga naar Profiel bewerken

2. Klik op Bewerken naast uw huidige LinkedIn Public Profile URL
(deze staat direct onder je LinkedIn foto)

3. Klik in het onderdeel ‘URL van uw openbaar profiel’ op ‘URL van uw openbare profiel aanpassen’.

4. Er verschijnt nu een pop-up waarin jij je UNIEKE persoonlijke LinkedIn Public Profile URL kunt claimen. Advies is hier je voor,- en achternaam in kleine letter aan elkaar vast in te vullen. Verschijnt er een groen vinkje, dan is deze nog beschikbaar. Verschijnt er echter een rood kruisje dan ben je te laat en moet je een ander naam kiezen. Bijvoorbeeld achternaam en voornaam omdraaien of als je een tweede naam hebt de eerste letter hiervan te vermelden.

5. Klik op ‘Stel uw aangepaste URL in’.

Je hebt nu je eigen UNIEKE persoonlijke LinkedIn Public Profile URL welke je kunt toevoegen aan je E-mailberichten (e-mailhandtekening), kunt plaatsen op je website en op je visitekaartje. Hiermee bouw je passief aan het vergroten van je LinkedIn netwerk.

Let wel op, de link naar je oude LinkedIn Public Profile URL werkt nu niet meer. Als je deze dus ergens gebruikt (email handtekening in Outlook bijvoorbeeld), zorg dan dat je deze aanpast naar de nieuwe LinkedIn Public Profile URL.

Vermeld hieronder jouw LinkedIn Public Profile URL.

Fijne dag en goed weekend.

Arjan Vos

Arjan Vos - iVendo Marketing

Arjan is oprichter en eigenaar van iVendo Marketing. Hij is gespecialiseerd in online marketing en online verkoop. Sinds 2002 helpt hij organisaties met het effectief en doelgericht inzetten van de mogelijkheden die internet biedt. Zijn grootste passie is het delen van kennis die mensen inspireren, motiveren en activeren om het maximale uit hun onderneming te halen.

Meer over – Volg Arjan op Twitter: @arjanmvos en Google+

Comments are closed.