ivendo online marketing blog kennisbank
Leestijd: 2 minuten

LinkedIn Signal

Met LinkedIn Signal kun je niet alleen zoeken in de updates van jouw eerstegraads connecties maar ook in de updates van jouw 2e én zelf 3e graads connecties op LinkedIn! LinkedIn is bezig om de mogelijkheden van haar website verder uit te breiden. Zo zijn de groepen tegenwoordig interactiever geworden, kun je mensen ook volgen, zonder dat je met elkaar een connectie hebt en komen er binnenkort een paar mooie Company Profile mogelijkheden bij.

LinkedIn Signal

Maar, nu hebben ze alvast iets handigs geïntroduceerd, LinkedIn Signal. Je kent al die statusupdates van je eerstegraads connecties, wanneer je LinkedIn opent. Belangrijk om je in te verdiepen én om in contact te blijven met je netwerk. Je netwerk deelt hier belangrijke informatie. Maar doordat sommige connecties hun Twitter 1-op-1 hebben gekoppeld aan hun LinkedIn profiel is het soms een wirwar aan updates.

Met LinkedIn Signal kun je zoeken in deze updates naar bepaalde zoektermen. LinkedIn Signal is ontzettend waardevol. Je kunt er namelijk ontdekken hoe vaak jouw naam, bedrijfsnaam, productnaam, zoektermen genoemd wordt in je 1e graads netwerk maar ook in je 2e en 3e graads netwerk en nog verder. En dat is natuurlijkerg  interessant, want de updates van de mensen buiten je 1e graads netwerk kun je niet lezen op je homepage.

Zo ziet LinkedIn Signal eruit

linkedin-geheimen-linkedin-signal

Hoe werkt LinkedIn Signal?

Vul links bovenin het scherm de gewenste zoektermen in. Zoals je bovenstaand voorbeeld kunt zien zoek in binnen de LinkedIn updates naar updates die het woord ‘ivendo’ bevatten. Zoals je ziet zie ik de updates van mijn eerstegraads connecties maar ook updates van tweedegraads connecties. Waardevol. Je kunt jezelf afvragen wat je hier mee gaat doen. Soms is een bedankje voor de aanbeveling wel op zijn plaats.

Als je weet dat je naar je eigen bedrijfsnaam kunt zoeken, kun je ook zoeken naar inhoudelijke updates over je concurrenten. Maar ook naar vakinhoudelijke updates. Zo kan ik bijvoorbeeld zoeken naar updates met daarin de zoektermen ‘linkedin training‘. Wellicht ontdek je op deze manier een lead. Waardevol.

De vijf belangrijkste kenmerken van LinkedIn Signal zijn:

1. Tien dynamische filters: vind relevante status updates in je netwerk
2. Zoek met trefwoorden naar nieuws of personen
3. Ontvang een automatische update in real-time of per email
4. Vind de populairste artikelen per relevant onderwerp
5. Wie deelde deze populaire link?

Wat zegt LinkedIn zelf over LinkedIn Signal?

Laat je weten wat jij van LinkedIn Signal vindt? Laat je reactie achter.

Fijne dag,

Arjan Vos

Arjan Vos - iVendo Marketing

Arjan is oprichter en eigenaar van iVendo Marketing. Hij is gespecialiseerd in online marketing en online verkoop. Sinds 2002 helpt hij organisaties met het effectief en doelgericht inzetten van de mogelijkheden die internet biedt. Zijn grootste passie is het delen van kennis die mensen inspireren, motiveren en activeren om het maximale uit hun onderneming te halen.

Meer over – Volg Arjan op Twitter: @arjanmvos en Google+

Comments are closed.