Een Call To Action (CTA) knop op je Facebookpagina

facebook call to action knop
Leestijd: 2 minuten

Plaats de Facebook Call To Action knop

De mogelijkheid om een zogeheten Call To Action (CTA) knop (ook wel Facebook actieknop) toe te voegen aan je zakelijke Facebook pagina verschijnt bij steeds meer Facebook pagina’s. Zet deze Facebook Call To Action knop in om bezoekers van je Facebook pagina contact met je op te nemen, een video te bekijken of stuur ze door naar je webshop. In dit blogartikel laat ik zien hoe je de Facebook Call To Action knop aan je Facebook pagina toevoegt. In een paar simpele stappen.

Facebook Call To Action knop

Wanneer je de mogelijkheid hebt om een Call To Action knop toe te voegen aan je zakelijke Facebook pagina zie deze functionaliteit op je headerafbeelding staan. Zie je de Facebook Call To Action knop nog niet? Heb geduld.. Facebook is dit geleidelijk aan het uitrollen.

facebook call to action knop

Klik op “Aanzet tot actie maken”.

In het scherm dat getoond wordt kun je kiezen uit verschillende knoppen. Je hebt de keuze uit de volgende labels: Boek nu, Contact met ons opnemen, App gebruiken, Game spelen, Shoppen, Registreren en Video bekijken. Een gewenste aanvulling zou de optie zijn om zelf een tekst mee te geven aan de Facebook Call To Actie knop.

facebook call to action knop

Vervolgens geef je de gewenste URL op waar je Facebook bezoekers heen wilt leiden. Optioneel kun je kiezen voor de de juiste instellingen voor iOS en Android apparaten als Smartphones en tablets. Stel je hebt een aparte App voor iOS gebruikers, dan kun je ervoor kiezen om deze bezoekers direct naar de App in de App Store te sturen. Heb je dat niet, kies dan gewoon voor ‘Website’.

facebook call to action knop

Wanneer je de gewenste instellingen hebt opgegeven nog even de Facebook Call To Action knop testen.

Klik tot slot op ‘Finish‘.

facebook-call-to-action-knop-5

Je Facebook Call to Action knop (Facebook actieknop) is klaar. Het resultaat van deze knop (aantal kliks) worden direct toegevoegd in het paneel aan de rechterkant van je Facebook pagina.

Succes!

Fijne dag,

Arjan Vos
iVendo Marketing

Arjan Vos - iVendo Marketing

Arjan is oprichter en eigenaar van iVendo Marketing. Hij is gespecialiseerd in online marketing en online verkoop. Sinds 2002 helpt hij organisaties met het effectief en doelgericht inzetten van de mogelijkheden die internet biedt. Zijn grootste passie is het delen van kennis die mensen inspireren, motiveren en activeren om het maximale uit hun onderneming te halen.

Meer over – Volg Arjan op Twitter: @arjanmvos en Google+

Facebook Call to Action knop / Facebook actieknop

[fb_album id=”695546037182182″]

Comments are closed.