Hoe kun je iemand bedanken voor een retweet?

Leestijd: 2 minuten

Waarom bedanken belangrijk is

Als je Twitter voor je bedrijf inzet zal het waarschijnlijk duidelijk zijn dat het belangrijk is dat mensen je berichten gaan doorsturen aan hun eigen netwerk. Retweeten wordt dat genoemd. Door de letters RT in een tweet (twitterbericht) kun je zien dat het bericht doorgestuurd is. Ook staat in het twitterbericht vaak de originele afzender. En dat is ontzettend waardevol. In dit artikel geven we een drietal tips hoe je iemand kunt bedanken voor hun retweet.

De persoon gaan volgen
Je kunt de moeite nemen om te kijken of je deze persoon al volgt, zo niet dan kun je hem/haar bedanken door hem/haar te gaan volgen.

Retweet
Bekijk de tweets van de persoon in kwestie en kijk of er waardevolle content tussen staat en retweet het betreffende bericht aan je eigen netwerk.

Reply / bedanken
Ga een conversatie aan met de betreffende persoon, reageer op zijn/haar berichten en probeer hem/haar zo te helpen. Stuur een reply in de vorm van een bedankje, start een discussie of deel waardevolle content.

Uitzonderingen
Als iemand je berichten regelmatig retweet, is het niet steeds nodig om te bedanken. Als je veel waardevolle content deelt is het goed mogelijk dat je heel veel retweets krijgt en het bijna onmogelijk is iedereen persoonlijk te bedanken. Dat is ook niet erg. Het wordt niet verwacht, maar is wel attent om te doen. Je kunt ook één keer in de week een algemeen bedankbericht sturen gericht aan iedereen die jouw berichten heeft geretweet.

Wat levert het je op
Wanneer je mensen bedankt voor de RT zorg je voor nieuwe contacten, nieuwe conversaties en bouw je aan de relatie met je netwerk. Ook, kom je bij het bedanken, weer even in de timeline van je netwerk. Je bent weer even onder de aandacht. Maar belangrijk nog je hebt aandacht gegeven aan degene die moeite heeft genomen om jouw bericht door te sturen. Dit wordt zeer op prijs gesteld.

Zijn bovenstaande tips waardevol? Of heb je zelf nog andere manieren om iemand te bedanken voor een retweet? Hieronder kun je een reactie achterlaten.

Geïnteresseer

Comments are closed.