blogivendo-online-marketing-blog
Leestijd: 2 minuten

Trek de aandacht met je Facebook Post

Je ziet ze steeds meer voorbij komen. Een bericht op Facebook verdeeld over meerdere afbeeldingen die verwijzen naar een URL. Wat is het en hoe maak je een zogeheten Facebook Carousel Link Post?

Facebook is altijd bezig met het toevoegen van nieuwe opties. Zo is het nu mogelijk om een zogeheten Facebook Carousel Link Post te maken. Een bericht verdeeld over meerdere afbeeldingen die verwijzen naar een website/URL. We kennen een dergelijke weergave al vanuit Facebook adverteren, maar het is nu ook beschikbaar als post. Vooralsnog enkel beschikbaar voor zakelijke Facebook pagina’s. Wanneer je een bericht plaatst kun je één of meerdere afbeeldingen opgegeven rechtstreeks beschikbaar vanaf de opgegeven URL of zelf te uploaden. Elke afbeelding linkt naar de opgegeven URL.

facebook-carousel-link-post-facebook

De mogelijkheden van de Facebook Carousel Link Posts:

 • Je kunt maximaal vijf afbeeldingen toevoegen
 • Facebook upload automatisch de beschikbare afbeelding(en) van de opgegeven URL. Dit is aan te passen.
 • Facebook toont als laatste afbeelding/link je profielafbeelding met de tekst ‘Meer bekijken op [URL]’.

Hoe werkt Facebook Carousel Link Posts?

 1. Maak een nieuw bericht.
 2. Door een URL in te typen genereert Facebook automatisch een zogeheten Link Post.
 3. Door onderaan de Link Post te klikken op de [+] kun je één of meerdere afbeeldingen toevoegen (maximaal 5). Je moet echt klikken op de [+] en een afbeelding uploaden. Afbeeldingen hiernaar toe slepen werkt niet.
 4. facebook carrousel link pos

 5. Na het toevoegen van één of meerdere afbeeldingen kun je klikken op de tekst onder de afbeelding. Dit stelt je in staat om per afbeelding een passende tekst te maken. Facebook toont als laatste afbeelding/link je profielafbeelding met de tekst ‘Meer bekijken op [URL]’.
 6. facebook carrousel link post facebook

 7. Klik op Publiceren.
 8. facebook post carousel link post facebook

Klaar!

facebook-carousel-link-post-facebook

Succes!

Fijne dag,

Arjan Vos
iVendo Marketing

Arjan Vos - iVendo Marketing

Arjan is oprichter en eigenaar van iVendo Marketing. Hij is gespecialiseerd in online marketing en online verkoop. Sinds 2002 helpt hij organisaties met het effectief en doelgericht inzetten van de mogelijkheden die internet biedt. Zijn grootste passie is het delen van kennis die mensen inspireren, motiveren en activeren om het maximale uit hun onderneming te halen.

Meer over – Volg Arjan op Twitter: @arjanmvos en Google+

Facebook Carousel Link Post, Facebook Post Carousel

Comments are closed.