facebook hashtag
Leestijd: 2 minuten

Fotoalbum in WordPress?

Wil je een fotoalbum op je WordPress website plaatsen? Dat kan! Gebruik dan de functionaliteit die Facebook hiervoor biedt. De WordPress Plug-in ‘Facebook Page Photo Gallery‘ is ideaal voor het delen van foto’s afkomstig van Facebook. Zelf plaatsen wij ook alle foto’s van onze seminars en workshops op Facebook zodat onze Facebook vrienden en relaties deze voorbij zien komen, kunnen reageren en de aanwezigen en zichzelf direct kunnen “taggen”.

Facebook heeft sinds 1 maart 2013 een beperking ingesteld hoe je een Facebook Fotoalbum via API op je website kunt plaatsen. Als je Facebook Fotoalbum plotseling geen foto’s meer laat zien dan geldt deze beperking ook voor jouw website. Wij adviseren dan de plug-in Facebook Walleria aan te schaffen die hierop is voorbereid en uitgebreidere functies kent dan de huidige plug-in. Facebook Walleria is van dezelfde maker als onderstaande plug-in.

Facebook Fotoalbum op je website

[fpphotos id=386914678045321]

Hoe werkt het?

Eerst maak je op Facebook een fotoalbum aan waarin je jouw foto’s plaatst. Plaats dit fotoalbum op je profiel of op je Facebook Fanpage (bedrijfspagina). Als je fotoalbum klaar is kun je het op je website plaatsen. Wij gebruiken hiervoor de WordPress plugin ‘Facebook Page Photo Gallery‘. Na activatie hoef je alleen nog maar een code in je blogbericht/pagina te plaatsen op de plek waar je het fotoalbum wilt tonen.

[ fbphotos id=x ]
(x is het album ID)
(spaties tussen de code en blokhaken er uit halen)

Het ID vind je door op Facebook naar je fotoalbum toe te gaan en het ID uit de url te halen.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.386914678045321.85067.105850469485078&type=3

Het rode vetgedrukte gedeelte is de ID, de cijfercode tussen [ a. ] en de eerst volgende [ . ].

Uiterlijk personaliseren

De vormgeving van je fotoalbum kun je in WordPress instellen. Ga na activatie van de plug-in naar Instellingen en vervolgens naar Facebook Page Photo. Daar vind je alle instellingen.

Succes!
Arjan Vos

Arjan Vos - iVendo Marketing

Arjan is oprichter en eigenaar van iVendo Marketing. Hij is gespecialiseerd in online marketing en online verkoop. Sinds 2002 helpt hij organisaties met het effectief en doelgericht inzetten van de mogelijkheden die internet biedt. Zijn grootste passie is het delen van kennis die mensen inspireren, motiveren en activeren om het maximale uit hun onderneming te halen.

Meer over – Volg Arjan op Twitter: @arjanmvos en Google+

Comments are closed.