Leestijd: 2 minuten

Wat is er voor nodig?

LinkedIn is continue in verandering. Zo kun je sinds een paar weken je LinkedIn profiel in het Nederlands instellen. Ook is de manier om tot een 100% compleet profiel te komen anders geworden. Daar waar het eerder noodzakelijk was om minimaal drie aanbeveling te hebben om tot een 100% compleet LinkedIn profiel te komen, hoeft dit nu niet meer. Het nieuwe onderdeel ‘Skills and Expertise’ die je op je profiel kunt invullen is nu belangrijk(er) geworden.

Waarom is een 100% compleet LinkedIn profiel belangrijk?

Uit onderzoek van LinkedIn blijkt dat een 100% compleet LinkedIn profiel 40 keer vaker wordt gevonden en bekeken dan profielen die niet 100% compleet zijn. Een 100% compleet profiel heeft een zwaarder gewicht je score bij zoekresultaten, zowel in Google als binnen LinkedIn.

Wat is er nodig voor een 100% compleet profiel?

LinkedIn heeft een nieuwe manier voor het bereken van de score van je profiel. De nieuw toegevoegde optie “Skills and Expertise’ heeft meer de nadruk gekregen. Hiermee kun je snel laten zien waar je sterke punten en expertise liggen en kunnen personen connectie maken met jou om die reden.

Recommendations of aanbevelingen niet meer nodig

Recommendations of aanbevelingen zijn niet meer noodzakelijk om een 100% compleet profiel te krijgen maar zijn nog wel belangrijk in de waarde/gewicht van je profiel. Omdat je hier zelf minder controle over hebt (voor starters bijvoorbeeld) is dit niet meer noodzakelijk.

Wat is er nodig voor een 100% profiel?

  • Voeg een foto toe aan je profiel (zakelijk / gezicht);
  • Vul de banen en posities in die je hebt gehad in je carrière;
  • Voeg minimaal vijf skills toe aan je profiel;
  • Schrijf een summary/samenvatting;
  • Vul de branche (bedrijfstak) en postcode toe;
  • Voeg de namen van scholen en opleidingen toe;
  • Zorg dat je 50 (of meer) connecties krijgt.
Meer doen met LinkedIn in minder tijd?
LinkedIn op een slimme en effectieve manier inzetten?

Volg de praktische LinkedIn training waarin je stap voor stap aan de slag gaat.

Comments are closed.