blogivendo-online-marketing-blog
Leestijd: 2 minuten

Zet kijkers van je Facebook Video aan tot ACTIE!

In plaats van het herhalen van de Facebook Video kunnen gebruikers nu ook een zogeheten Call-To-Action (CTA) knop aan klikken aan het het einde van de Facebook Video. Dit geldt overigens alleen voor je zakelijke Facebook pagina, je fanpage. Hoe dit werkt en hoe je dit voor je eigen Facebook Video kunt instellen staat stap-voor-stap uitgewerkt in dit blogartikel. Ga de interactie aan met je Facebook gebruikers.

Facebook Video adverteren

Facebook is verbeterslagen aan het maken ten aanzien van video adverteren. Een Facebook Video wordt tegenwoordig (vaak) automatisch afgespeeld in de tijdlijn van de gebruiker. Dit heeft impact bij de gebruikers en maakt de inzet van Facebook Video extra interessant voor adverteerders.

Facebook Video Met Call To Action Button

Het is mogelijk om (op je zakelijke Facebook pagina) in een Facebook Video, dat je rechtstreeks uploadt op Facebook (dus geen YouTube link), een zogeheten Call To Action button op te nemen. Je kunt hiermee de kijker van je Facebook Video een actie laten uitvoeren, nadat hij of zij de Facebook Video heeft bekeken. Dit geeft gebruikers de mogelijkheid om een verdere interactie aan te gaan op de daarvoor ingegeven webpagina.

Er zijn verschillende acties mogelijk om in te stellen:

  • Shoppen
  • Boek nu
  • Meer informatie
  • Registreren
  • Downloaden
  • Meer bekijken

Call To Actie Button / Actieknop toevoegen aan Facebook Video

Klik in je update veld op Foto/video en plaats een video die je met een Call To Action Button wilt plaatsen. Onderaan zie je dan de volgende optie staan: “Aanzet tot actie toevoegen’.

Call To Action Facebook CTA Facebook Video

Wanneer je klikt op ‘Aanzet tot actie toevoegen’ zie je onderstaande opties:

Call To Action Facebook Video

Kies de optie die het beste bij jouw Facebook Video past. De in te vullen velden zijn voor elke optie hezelfde, enkel het icoontje voorafgaand aan de Call To Action Button tekst is verschillend.

Call_To_Action_Facebook_Video_CTA

Vervolgens alles naar wens in en klik tot slot op ‘Plaatsen’.

Je krijgt nu de melding dat de Facebook Video verwerkt wordt. In de tussentijd kun je nog wat extra informatie kwijt en eventueel mensen ’taggen’. Uiteindelijk krijg je de melding dat de Facebook Video verwerkt is. Nu kun je de Facebook Video afspelen. Aan het einde zie je Call To Action staan.

CTA_Facebook_Video_CTA

Laat in onderstaand reactieformulier weten wat je van dit blogartikel vind.
Heb jij al een Facebook Video gemaakt met een Call To Action?
Heb je wellicht nog aanvullende Facebook tips?

Fijne dag.

Arjan Vos
iVendo Marketing
Laat je marketing effectief zijn!

Arjan Vos - iVendo Marketing

Arjan is oprichter en eigenaar van iVendo Marketing. Hij is gespecialiseerd in online marketing en online verkoop. Sinds 2002 helpt hij organisaties met het effectief en doelgericht inzetten van de mogelijkheden die internet biedt. Zijn grootste passie is het delen van kennis die mensen inspireren, motiveren en activeren om het maximale uit hun onderneming te halen.

Meer over – Volg Arjan op Twitter: @arjanmvos en Google+

Call To Action Facebook Video

Comments are closed.