Wie is interessant om te volgen op Twitter?

followerwonk
Leestijd: 4 minuten

Dat is een van de vele vragen die ik regelmatig tijdens onze Twitter training krijg. In de komende weken zal ik een aantal van die vragen beantwoorden. En soms is een vraag heel specifiek: “Hoe vind ik een specialist in Groningen die een lezing of workshop wil geven over Social Media eventueel in combinatie met vindbaarheid van je website?”

Om hier antwoord op te krijgen heb ik een interessante Twitter tool voor je waarmee je dit kunt uitzoeken: FollowerWonk.com. Met deze handige tool vind je mensen op basis van zoekwoorden en hun locatie-informatie die zij in hun profiel gebruiken.

http://www.followerwonk.com

Het maakt niet uit hoeveel ervaring je met Twitter hebt

Wanneer je nu nieuw bent met Twitter of je bent een ervaren gebruiker? En je bent op zoek naar relevante mensen die je wilt gaan volgen dan is FollowerWonk een geweldig tool om je daarbij te helpen. FollowerWonk heeft een aantal interessante functies. Vandaag bespreek ik deze en laat ik jou in onderstaande video zien hoe je deze tool kunt inzetten om bovenstaande vraag te beantwoorden en om andere interessante mensen te vinden die je kunt gaan volgen op Twitter.

Starten met FollowerWonk

Bezoek de FollowerWonk.com website en login met je Twitter account. De eerste keer dat je dit doet wordt je gevraagd of je FollowerWonk wilt toestaan om jouw Twitter account te gebruiken.

followerwonk-autorisatie
-> Klik op de blauwe button “Inloggen” om deze toegang te verlenen.

 

followerwonk-analytics
-> Klik vervolgens op het tabblad “Search Twitter bios”.

 

followerwonk-zoeken
-> En klik op de link “more options” onder het zoekveld om meer zoekgegevens op te geven.

 

followerwonk-spreker
-> Vul de gewenste zoekopdracht en locatie in en klik op de oranje button “Do it” voor de gewenste resultaten. Je krijgt nu allerlei mensen te zien die het woord spreker in hun profiel hebben staan.

Geavanceerd zoeken

Door gebruik te maken van een geavanceerde zoekopdrachten kun je heel gericht zoeken in de bio’s van mensen. Om bovenstaande vraag te kunnen beantwoorden is het handig dat je weet hoe je met zoekopdrachten kunt werken.
Ben je nu op zoek naar iemand die een website voor je kan maken dan kun je met meerdere woorden zoeken. Bijvoorbeeld: webdesigner, webontwikkelaar, webbouwer, webdesign, website maken, webdesign buro etc. Niet iedereen vult immers hetzelfde zoekwoord in hun profiel in. Om nu niet ieder woord afzonderlijk te onderzoeken kun je ook een geavanceerde zoekopdracht geven

followerwonk-geavanceerd

 

Door de verschillende woorden in te vullen en te scheiden met een pijp-teken | zoekt Followerwonk naar een van de woorden. Zorg ervoor dat je om een dergelijke OF-functie haakjes plaatst. En bij woorden die een spatie bevatten, omring je met dubbele quotes “.

(webdesign | webbouwer | webontwikkelaar | webbouwer | “website maken” )

Dit is een OF zoekfunctie. Geef mij alle profielen waarin webdesign staat of webontwikkelaar of webbouwer etc… Wil je dat de website maker ook wordpress ondersteund dan kun je een AND functie toevoegen:

(webdesign | webbouwer | webontwikkelaar | webbouwer | “website maken” ) wordpress

Nu kun je zoekopdracht filteren op locatie (bijvoorbeeld: Groningen), het aantal volgers of volgend een Twitter gebruiker heeft. De gratis versie geeft niet de directe mogelijkheid om iemand te volgen. Je kunt wel eenvoudig op de naam van de gewenste te volgen persoon klikken zodat je op zijn of haar profiel komt. En vanaf hier kun je iemand volgen. Een tip is om de resultaten te sorteren op het aantal volgers. Houd vervolgens de Controltoets vast en klik op meerdere namen. Iedere aangeklikte profiel wordt dan in een apart tabblad van je browser geopend.
Je ziet deze Twitter tool is zeer gemakkelijk en helpt je om interessante mensen te vinden om te volgen in Twitter. FollowerWonk heeft meerdere handige opties. Deze bespreek ik in een toekomstige tutorial. Houd onze kennisbank daarvoor in de gaten!

In de praktijk

Om bovenstaande zoekvraag te beantwoorden vul je onderstaande gegevens in.

followerwonk-praktijk

 

Vraag:

“Hoe vind ik een specialist in Groningen die een lezing of workshop wil geven over Social Media eventueel in combinatie met vindbaarheid van je website?”

Zoekvraag in Followerwonk:

(“social media” | vindbaarheid) (spreker | lezing | workshop)

Locatie: Groningen

Ben je nieuw met Twitter of je weet niet goed hoe Twitter werkt en welke mogelijkheden Twitter biedt dan raad ik je aan om je op te geven voor onze Twitter training. Zowel geschikt voor beginners als gevorderden.

Fijne dag,

Patrick Warmelink

Patrick Warmelink - iVendo Marketing

Patrick is oprichter en eigenaar van iVendo Marketing. Zijn specialisme is online marketing, websiteontwikkeling en zoekmachine optimalisatie. Sinds 2002 helpt hij organisaties met het doelgericht inzetten van de mogelijkheden die internet biedt. Naast het geven van trainingen coacht Patrick startende ondernemers die effectief met hun onderneming willen starten.

Meer over – Volg Patrick op Twitter: @warmelink en Google+

Comments are closed.