Leestijd: 2 minuten

Wat gebeurt er op dit moment op je site?

Het lijkt wel alsof er elke week weer een nieuwe functie bijkomt in Google Analytics. De laatste toevoeging is wel erg leuk. Met Google Analytics Real-Time (LIVE bezoekers) zie je het aantal bezoekers dat op dat moment actief is op je site en er wordt per minuut en seconde aangegeven hoeveel dat er zijn.

Je kunt bijvoorbeeld het volgende zien:

+ Zoekwoorden waarmee bezoekers op je site zijn gekomen
+ Hoeveel mensen zich op dit moment op je site bevinden
+ De verkeersbronnen die hen hebben doorverwezen
+ Hun geografische locaties
+ Welke pagina’s ze bekijken

google-analytics-real-time-google-analytics-live-bezoekers

Google Analytics LIVE bezoekers

In Google Analytics Real-Time kun je direct en voortdurend toezicht houden op de invloed die nieuwe campagnes en veranderingen op de website op je verkeer hebben. Bijvoorbeeld het resultaat van een nieuw blogbericht of het aantal bezoekers dat naar aanleiding van een Social Media bericht je site bezoekt. Je ziet het aantal LIVE bezoekers.

Je kunt Google Analytics Real-Time op de volgende manieren gebruiken:

+ Bijhouden of nieuwe en gewijzigde inhoud op je site wordt bekeken
+ Bekijken of een eendaagse aanbieding verkeer naar je site stuurt
+ Rechtstreeks bijhouden welke invloed een blogbericht heeft
+ Rechtstreeks bijhouden welke invloed een Social Media bericht heeft

Toegang tot Real-Time gegevens

Google Analytics Real-Time is beschikbaar in alle Google Analytics-accounts. Wijzigingen in de Google Analytics trackingcode zijn niet nodig. Als je Google Analytics Real-Time gegevens van een site wit zien, navigeer je naar het tabblad ‘Startpagina’ en selecteer je Google Analytics Real-Time in de rapportnavigatiekolom aan de linkerkant.

google-analytics-real-time-google-analytics-live-bezoekers

Laat je weten wat jij van deze functie vindt?

Groet, Arjan Vos

Arjan Vos - iVendo Marketing

Arjan is oprichter en eigenaar van iVendo Marketing. Hij is gespecialiseerd in online marketing en online verkoop. Sinds 2002 helpt hij organisaties met het effectief en doelgericht inzetten van de mogelijkheden die internet biedt. Zijn grootste passie is het delen van kennis die mensen inspireren, motiveren en activeren om het maximale uit hun onderneming te halen.

Meer over – Volg Arjan op Twitter: @arjanmvos en Google+

2 Comments

  1. Tjeerd de Vries schreef:

    Erg leuke functie. Als beginneling merk ik toch dat het moeilijk is om meer dan 10 bezoekers tegelijkertijd op de website te krijgen. Ik heb begrepen dat het toch wel een tijd duurt voordat je structureel meer bezoekers naar de website weet te trekken. Desalniettemin een erg leuke functie, waar ik dagelijks met plezier gebruik van maak!

    • Arjan Vos schreef:

      Dag Tjeerd, bij een nieuwe site is het niet altijd makkelijk veel bezoekers naar je site te trekken. Waardevolle kennis delen d.m.v. blogberichten draagt zeker bij aan de populariteit van je site en het aantal bezoekers.