seo blog
Leestijd: < 1 minuut

Laadsnelheid van webpagina’s belangrijk voor Google.
Wat betekend dat voor jou website?

Google neemt nu ook de laadtijd van webpagina’s mee in de beoordeling (PageRank) van websites. Dat betekend dat snel geladen websites hierdoor hoger in de zoekresultaten verschijnen.

De snelheid waarmee een webpagina opent is belangrijk voor website bezoekers. Het is daarmee dan ook vanzelfsprekend dat Google dit meeweegt in de beoordeling van websites. De laadsnelheid van websites is mede bepalend voor de tevredenheid van haar bezoekers. Uit onderzoek blijkt dat dat bezoekers langzaam openende websites sneller wegklikken en dus minder tijd op de website doorbrengen.

Er zijn verschillende tools beschikbaar om de laadsnelheid van uw website te meten. Er zijn verschillende diensten die kunnen helpen om de laadtijd van een website te verkorten. Dit kan door bijvoorbeeld afbeeldingen op een compactere manier op te slaan en door handig om te gaan met scripts die in de website zitten.

Arjan Vos - iVendo Marketing

Arjan is oprichter en eigenaar van iVendo Marketing. Hij is gespecialiseerd in online marketing en online verkoop. Sinds 2002 helpt hij organisaties met het effectief en doelgericht inzetten van de mogelijkheden die internet biedt. Zijn grootste passie is het delen van kennis die mensen inspireren, motiveren en activeren om het maximale uit hun onderneming te halen.

Meer over – Volg Arjan op Twitter: @arjanmvos en Google+

Comments are closed.